Marko Arnautović (29) nosio je kapitensku traku u prvom susretu Lige nacija protiv BiH u Zenici, kada je naša selekcija slavila s 1:0.

Isto tako i mjesec dana poslije protiv Sjeverne Irske, a sada će je vratiti Julianu Baumgartlingeru, koji se nakon povrede vraća u reprezentaciju Austrije.

“Julien je neko ko mnogo donosi na terenu, on je jednostavno naš motor. Svako ga cijeni kao kapitena”, rekao je Arnautović.

Fudbaler West Hama već neko vrijeme ima problema s koljenom, ali se nada da će biti spreman za duel s BiH, koji njegovu selekciju očekuje u četvrtak.

“Još ne mogu reći hoću lli dobiti injekciju u četvrtak. U koljenu se uvijek nalazi tekućina i to morate jednostavno trpjeti. Naravno, ljudi će reći kako treba samo odmarati sedmicu prije utakmice, ali to je jako teško, uvijek imate neke napore”.

Zatim se osvrnuo na sam susret.

“Moramo probati zabiti golove i pokušati da ne primimo nijedan”, kazao je Arnautović, a dotakao se i našeg kapitena Edina Džeke, kojeg smatraju najvećom prijetnjom.

“Edin mi je jako dobar prijatelj. Često smo zajedno bili na putu”, rekao je Arnautović, aludirajući na period dok su ova dvojica igrača zajedno igrala u Engleskoj.

Od Arnautovića se s razlogom očekuje najviše u selekciji Austrije, za koju je na 75 nastupa postigao 20 golova.

“Lijepo je da svi očekuju od mene da nešto napravim, ali nisam jedini. Ako i ja igram dobro, to je onda zasluga ekipe”, dodao je na kraju Arnautović.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)