Roma igra očajno na startu sezone u Seriji A, gdje ja na pet mečeva osvojila svega pet bodova.

Osim trenera Eusebija Di Francesca, na udaru kritika našao se i bh. reprezentativni kapiten Edin Džeko (32), koji je odlaskom na modnu reviju u Milanu nakon poraza od Bologne naljutio navijače.

Di Francesco je na jučerašnjoj press konferenciji poručio kako nije siguran hoće li Džeko igrati u večerašnjem meču protiv Frosinonea, a to su komentar dali i brojni italijanski novinari.

“Ako će već Džeko večeras na klupu protiv Frosinonea, neka to ne bude kazna već odmaranje za derbi protiv Lazija za vikend. Džeko je za mene bio drugi najbolji napadač u Seriji A. Ronalda neću da računam, a ispred je samo Higuain i to samo zato što ima više drskosti”, govori Mario Corsi iz Centro Suono Sporta.

“Džeko je prošle sezone bio među tri najbolja napadača na svijetu, ali ove je nestao. Donio je Romi pobjedu nad Torinom u sudijskoj nadoknadi, a zatim je nestao bez nekog pravog razloga. Romina kriza traje, a i njega vidim kao krivca iako je za mene De Rossi jedan od najgorih igrača Rome ove sezone”, kaže Allesandro Austini sa Tele Radio Stereo.

“Džeko ne bi trebao odmarati protiv Frosinonea jer Roma nije u prilici da sada bira utakmice”, ističe Franco Melli sa Radio Radio.

Njegov kolega Furio Focolari kaže: “Di Francesco je malo zbunjen, ali ne bi se smio sada odreći Džeke”.

“Moguće je da se Džeko i Florenzi ne slažu najbolje, možda obojica ostanu na klupi ali Roma jednostavno mora pobijediti. Više nema izbora”, rekao je Roberto Renga.

Džeko je na pet ovosezonskih mečeva postigao jedan gol.

Susret između Rome i Frosinonea igra se večeras od 21:00 sat.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)