Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jasmin Repeša nije bio pretjerano nezadovoljan nakon poraza od Češke, kojim je selekcija BiH ostala gotovo bez šansi da se plasira na SP, javlja Fena.

RepeÅ¡a je izjavio da, kada se uzmu u obzir sve okolnosti i deÅ¡avanja u reprezentaciji u posljednje vrijeme, igraÄima treba odati priznanje.

“IgraÄi su dali sve od sebe i treba im Äestitati na tome. No, umor je uÄinio svoje, u drugom poluvremenu imali smo deset izgubljenih lopti, pustili smo mnogo laganih Å¡uteva, Å¡to se ne smije dozvoliti na ovom nivou. Žao mi je Å¡to nismo imali joÅ¡ igraÄa u rotaciji, ali Å¡ta je tu je. Ovaj tim ima perspektivu, puno je mladih igraÄa i treba se koncentrirati na naredna takmiÄenja”, rekao je RepeÅ¡a, koji je zahvalio navijaÄima koji su igraÄima davali podrÅ¡ku svih 40 minuta.

Kada je u pitanju njegov ostanak u reprezentaciji, RepeÅ¡a nije iskljuÄio tu mogućnost, naglasivÅ¡i da će razgovarati sa Äelnicima saveza.

Jusuf Nurkić nije krio razoÄarenje zbog propuÅ¡tene prilike.

“Uvukli smo ih u naÅ¡ ritam i imali smo Å¡ansu. No, napravili smo mnogo greÅ¡aaka, Ipak, dali smo maksimum i možemo biti zadovoljni kako smo igrali, kada se uzme sve u obzir”, kazao je Nurkić.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)