Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je pripreme za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine i kvalifikacioni meč protiv Bjelorusije, piše Oslobođenje.

Izabranici selektora BiH Dragana Markovića od danas će biti kompletni, jer se ekipi priključuje i golman Nebojša Grahovac, dok će Duško Čelica zbog obaveza u Al-Saadu u Kataru, sada i sigurno propustiti ovo okupljanje.

Odlična atmosfera

Probleme sa povredama imaju Kosta Savić i Ivan Karačić, koji rade po posebnim treninzima, ali i pored svih problema, momci rade odlično i zajedništvo, te atmosfera su na vrhunskom nivou.

– Iza nas je odličan početak priprema, jer stvarno dobro radimo, a s obzirom na to da ima još dugo do utakmice, prvo smo radili na fizičkoj spremi, a sada se posvećujemo taktici. Moram pohvaliti i uvjete u Zenici, od hotela do dvorane i stvarno smo prezadovoljni, govori pivot slovenačkog Gorenja Senjamin Burić, koji smatra da bi plasman na Euro bio velika stvar za cijelu državu, ne samo za reprezentaciju.

– Odlazak na Evropsko prvenstvo bio bi stvarno velika stvar za sve nas u BiH. Ne samo za reprezentaciju i nas igrače već za Savez, za državu, ali i klubove, tako da ćemo dati sve od sebe, jer igramo pred domaćom publikom i mislim da će pozitivan rezultat doći.

Burić ističe da su naši reprezentativci upoznati sa kvalitetima protivnika, koji nije kvalitetniji od nas, te da umor ne smije biti opravdanje.

Umor u drugom planu

– Bjelorusi imaju Rutenku, koji je odličan igrač, koji je osvojio sve što se moglo osvojiti i naravno da je njihov najvažniji igrač, ali to je mač sa dvije oštrice, jer se njihova igra vrti oko njega i ukoliko ne bude imao svoj dan, oni nemaju rješenje za to, a mi imamo na svakoj poziciji minimalno po dva odlična igrača, što je naša prednost, rekao je Burić, te dodao da se ne želi puno obazirati na povrede i zamor.

– Što se mene tiče povrede i umor u tom meču ništa ne znače, jer se radi u jednom meču, od kojeg nam sve zavisi, istakao je naš sjajni pivotmen Senjamin Burić.

(Reprezentacija.ba)