Drugi dan priprema U21 reprezentacije BiH u Zenici medijima se obratio Amir Hadžiahmetović, veznjak Konyaspora, koji je istakao kako je atmosfera u ekipi dobra pred odlučujuće kvalifikacione utakmice za EP sa Švicarskom (7. septembar) i Rumunijom (11. septembar).

“Jučer smo se okupili i svi smo sada tu. Atmosfera je dobra, standardno kako je to kada ekipa dobija. Imamo par igrača s malim problemima, međutim, nije niko ozbiljnije povrijeđen, tako da se nadamo da će svi biti spremni za obje utakmice”, rekao je Hadžiahmetović, koji je sada potpuno spreman, nakon što je dugo bio van stroja zbog povrede.

“Dugo sam nosio tu povredu, tačno godinu dana me mučila. Sada sam dobro, nemam problema, izliječio sam se i spreman sam”.

Smatra da utakmica sa Švicarcima neće biti laka, ali je najavio pohod na pobjedu.

“Mene čudi kako oni nemaju bolje rezultate, s obzirom na kvalitetu njihove ekipe. Stvarno imaju jednu pravo kvalitetnu ekipu. Igrači igraju u vrhunskim ligama i timovima, tako da vjerujem da neće biti lako, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo”, rekao je Hadžiahmetović i kratko se osvrnuo na stanje u grupi.

“I Portugal i Rumunija se bore za prvo mjesto. Bit će teško. Imamo još tri utakmice. Bitno je da ove dvije odradimo kako treba, osvojimo šest bodova i da onda lakše idemo u Portugal sljedeći mjesec”.

(BIH.ba)