Rukometna reprezentacija BiH nastavila je pripreme za nastavak kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj naredne godine, a u četvrtak nas očekuje meč protiv Bjelorusije, piše Oslobođenje.

U našoj reprezentaciji vlada i više nego odlična atmosfera, a novi kapiten Nikola Prce smatra da su nam šanse 50-50.

– Tačno godinu nakon baraža protiv Islanda očekuje nas još jedan historijski meč, ali ovaj put u borbi za Evropsko prvenstvo. Prošle godine smo bili autsajderi, ali sada igramo protiv ekipe, koja nije kvalitetnija od nas i mislim da imamo podjednake šanse. Malo smo se bili digli nakon Svjetskog prvenstva, smatrajući da smo sila, ali ovo je naša realnost da se moramo s nekim tući da izborimo veliko takmičenje, govori Prce, te nastavlja:

– Za razliku od meča u Minsku, kada smo remizirali 25:25, sada će Bjelorusima igrati Rutenka, koji može biti mač sa dvije oštrice. On može gušiti ostale igrače, jer 70 posto igre njihove ekipe zavisi od njega, a s druge strane može odigrati meč života i nama stvoriti problem. No, ne trebamo se zamarati protivnikom, već moramo odigrati odličnu odbranu, a i vrijeme da je napad proradi i mislim da je naredni meč pravi trenutak.

Novi kapiten naše rukometne reprezentacije nije previše optimističan, kada je u pitanju broj publike, koja bi trebala doći u Arenu.

– Nisam baš vidio neku zainteresovanost, ali možda je u pitanju to što ima puno dana do utakmice, pa će i zainteresovanost porasti. No, bez obzira na sve i koliko god ljudi dođe u dvoranu, mi ćemo igrati za njih, ali i za sebe, jer je državni dres za nas svetinja, završio je Prce.

(Reprezentacija.ba)