FK Sarajevo će u nedjelju 19.8. u okviru 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti ekipu Zrinjskog, a tim povodom održana je konferencija za medije u Svečanom salonu Svetozar Vujović na kojoj su se obratili trener Bordo tima Husref Musemić i igrač Amar Rahmanović.

“U relativno kratkom vremenu još jedna teška, važna i zahtjevna utakmica. Ako odigramo kako smo odigrali protiv Željezničara u srijedu mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu. Zrinjski je kvalitetna ekipa koja hoće i zna da igra i koja kažnjava svaku grešku protivnika. Disciplina je prvi i osnovni faktor koji morate zadovoljiti da biste nešto napravili. Na ovoj utakmici ne mogu računati na Šišića koji je propustio i derbi, a i Crepulja se žalio na bolove u koljenu tako da ni on nije u konkurenciji. Neće biti mnogo izmjena u sastavu, možda eventualno samo jedna ”, kazao je Husref Musemić, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Amar Rahmanović je bio jedan od najboljih pojedinaca na 116. vječitom derbiju i optimističan je da ekipa može ostvariti dobar rezultat protiv Zrinjskog.

“Ako hoćemo da se borimo za titulu trebamo početi pobjeđivati a ovo je idealna prilika jer je derbi. Zrinjskog maksimalno poštujemo i neće nas zavarati neke turbulencije kroz koje prolaze ove sezone. Ako smo mi pravi možemo dosta toga napraviti, sutra idemo na pobjedu”, istakao je Rahmanović

Utakmica između Sarajeva i Zrinjskog igra se u nedjelju s početkom od 20:00 sati uz direktan TV prijenosa na MOJA TV.

(BIH.ba)