Kadetska koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine savadala je danas selekciju Ukrajine s 83:79 u posljednjem meÄu grupne faze D-grupe Evropskog prvenstva B divizije za igraÄe do 16 godina koje se igra u Sarajevu, javlja Fena.

Pobjedom protiv Ukrajinaca mladi bh. koÅ¡arkaÅ¡i ovjerili su prvo mjesto u grupi D i plasirali se u Äetvrtfinale gdje će igrati protiv drugoplasirane ekipe grupe C, a to je u ovom trenutku reprezentacija Islanda.

BiH je do pobjede protiv Ukrajinaca doÅ¡la u posljednjim minutama utakmice u Hadžićima. Mladi ukrajinski koÅ¡arkaÅ¡i su se pokazali kao veoma težak protivnik i održavali su rezultatski prikljuÄak do samog finiÅ¡a duela.

U posljednjim minutama utakmice igralo se koš za koš, ali BiH je uspjela s nekoliko vezanih koševa održavati minimalnu prednost i upisati važnu pobjedu.

Selekciju naÅ¡e zemlje u ovom meÄu predvodio je Alem Huseinović s 23 poena, dok su Aleksa Gatarić i Valentin Vidović dodali po 14 poena. U timu ukrajine istaknuo se Herman Melashych s 23 poena.

BiH je grupnoj fazi upisala pobjede protiv ÄŒeÅ¡ke s 86:69, Bjelorusije sa 101:81, Kosova sa 115:58, Å vicarske sa 70:55 i Ukrajine, te su na tabeli grupe D zauzeli prvo mjesto sa stopostotnim uÄinkom.

Najbolje tri ekipe takmiÄenja će se plasirati u A diviziju.

(BIH.ba)