U srijedu 15. augusta 2018. godine na stadionu Grbavica igra se utakmica petog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u okviru kojeg FK Sarajevo gostuje ekipi FK Željezničar.

Sarajevo će kao i uvijek imati veliku podršku na Grbavici a bordo klub je od domaćina dobio 1573 pojedinačne ulaznice za sektore B5 i B6 koje će se prodavati po cijeni od 10 KM isključivo u Fan shopu FK Sarajevo, u ulici Maršala Tita 38b.

Ulaznice će biti moguće kupiti u utorak i srijedu:

Utorak 14.8.  od 08:00 do 20:00 – Fan shop Maršala Tita 38b

Srijeda 15.8 (dan utakmice) od 08:00 do 15:00 – Fan shop Maršala Tita 38b

Ulaznice će biti moguće kupiti samo uz pokaz lične karte, jedan navijač može kupiti jednu ulaznicu.

Navijači Sarajeva neće biti u mogućnosti kupiti ulaznice ispred stadiona Grbavica na dan utakmice!

Predviđeno je da okupljanje navijača FK Sarajevo bude na Mostu Suade i Olge ( Vrbanja most ) u 16:30h a polazak na utakmicu u 17:15h.

Ulazak na stadion za navijače FK Sarajevo bit će moguć u periodu između 18 i 19 sati nakon čega se kapije za sektore B5 i B6 zatvaraju.

S obzirom da se radi o derbi utakmici i da se očekuje ispunjen stadion, policijske kontrole za ovu utakmicu bit će dodatno pojačane a navijačima koji budu pod dejstvom alkohola ili narkotika neće biti omogućen ulazak na stadion.

Stadion Grbavica nalazi se pod videonadzorom pa će tako svi eventualni izgrednici biti identifikovani i sankcionisani od strane pripadnika MUP-a KS.

Utakmica FK Željezničar – FK Sarajevo igra se u srijedu 15. augusta s početkom od 20:15 sati.

(BIH.ba)