FK Sarajevo će sutra u okviru drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti ekipu Mladosti, a tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili trener Bordo tima Husref Musemić i igrač Aladin Šišić.

Husref Musemić je istakao kako će protiv Mladosti biti nekoliko izmjena u početnoj postavi.

“Naš fokus je na sutrašnjoj utakmici. Prvo kolo smo kiksali i svaki rezultat osim pobjede je jako loš. Želimo da osvježimo neke igrače i pripremimo ih za utakmicu. Bit će izmjena u timu, što zbog umora, što zbog toga što sam ja tako zamislio. Koliko god su igrači umorni od utakmica, toliko su sigurno umorni i od puta. Pokušavamo da što više igrača koristimo i da nam oni daju doprinos. Nemamo povrijeđenih igrača, sad je na nama da odlučimo ko će igrati, ko će odmarati. Mladost je promijenila puno igrača, gledali smo ih prvo kolo, ali mi igramo kući i želimo da pobijedimo”, riječi su trenera Bordo kluba, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Nakon dugo vremena priliku za igru na utakmici protiv Mladosti mogli bi dobiti rekovalescenti Almir Bekić I Ljuban Crepulja.

“ Crepulja i Bekić će biti na klupi, a da li će ući, to će ovisiti o rezultatu. Crepulja je u boljem stanju od Bekića i sve zavisi kako će se utakmica odvijati. Pokušavamo da se Crepulja i Bekić što prije vrate da nam pojačaju konkurenciju u timu”, kazao je Musemić.

Aladin Šišić je protiv Atalante postigao prvijenac u dresu Bordo tima.

“Drago mi je što sam prvijenac postigao upravo protiv Atalante i nadam se da će taj gol biti ključan u ostvarenju naših ciljeva, a to je prolaz dalje. Što se Mladosti tiče, radi se o mladoj i neugodnoj ekipi koja nam može napraviti problem. Moramo biti maksimalno koncentrisani i smatram da rezultat neće izostati”, rekao je Šišić.

Utakmica između Sarajeva i Mladosti igra se u nedjelju s početkom od 18:30 sati uz direktan TV prijenos na MOJA TV.

(BIH.ba)