“Nisam igračima ništa posebno imao reći na poluvremenu. Kazao sam im da smo i prvo poluvrijeme odigrali dobro i da treba samo nastaviti tako”, kazao je Husref Musemić po povratku iz Reggio Emilije, gdje je Sarajevo odigralo jednu od najvećih utakmica u posljednjih desetak godina.

“Mislim da je ova utakmica bitna da se nauči kako uz maksimalnu disciplinu može da se igra protiv svakog i da tek tada može doći do izražaja individualni i ekipni kvalitet. Nije bitno igrate li protiv boljih ili slabijih ekipa uvijek se treba dati maksimum i biti disciplinovan. Pa evo to nam je i posljednje Svjetsko prvenstvo pokazalo. Mi ovu utakmicu sada trebamo da zaboravimo i okrenemo se Premijer ligi gdje već zaostajemo. Pobjedom u nedjelju tek bi imali idealnu sliku pred revanš s Atalantom u četvrtak”.

Musemić je imao osmjeh na licu kada je sletio avion sa ekspedicijom Sarajeva na aerodrom. Isti onaj kao poslije zadnjeg sudijskog zvižduka. Ipak bilo je i teških trenutaka tokom meča.

“Najgore mi je bilo kad smo primili drugi gol jer je to stvarno bilo naivno. A onda još gore mi je bilo kada sam vidio sedam minuta da je nadoknada. Ne znam je li toliko trebalo biti”.

(BIH.ba)