Svi stadioni premijerligaša BiH do novembra naredne godine će imati nove reflektore.

Ugovor o isporuci reflektora potpisali su danas generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković sa ovlaštenim predstavnicima kompanija koje će vršiti radove.

Ovim ugovorom precizirana je isporuka i montaža rasvjetnih tijela u sklopu ranije najavljenog Projekta unapređenja reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH koji finansira UEFA.

Ukupna ugovorena vrijednost radova je oko 2,17 miliona KM.

Projektom koji je ranije odobren od strane Izvršnog odbora Saveza, planirano je da se na devet stadiona na kojima se igraju utakmice Premijer lige uradi reflektorska rasvjeta. FS BiH će sa predstavnicima svakog kluba pojedinačno te njihovim lokalnim zajednicama potpisati trojni ugovor za izvođenje radova na elektroinstalacijama, te nabavci i montaži stubova na tim stadionima.

Svi radovi na odabranim stadionima moraju biti završeni do novembra 2019. godine, tako da će u 2020. godini uslov za odigravanje utakmica biti i postojanje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige.

Izgradnja reflektora svakako je pohvalna, ali je vrlo upitno da li je veći prioritet bila izgradnja terena bh. premijerligašima.

Primjera radi, Hrvatski Nogometni Savez će u ovoj godini završiti rekonstrukciju terena svih hrvatskih prvoligaša, dok su u FS BiH kao glavni prioritet za 2018. godinu stavili izgradnju vlastite zgrade.

(BIH.ba)