Nakon što je Borac zbog neizdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH podnio žalbu i zatražio mišljenje nadležnog organa UEFA-e, stigao je odgovor iz krovne kuće evropskog nogmeta.

Zahtjev Borca je odbijen, što znači da će Čelik igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone.

Saopćenje FS BiH povodom ovoga prenosimo u cijelosti.

“Kako je ranije objavljeno, na sjednici Izvršnog odbora FS BiH, održanoj 19. 06. 2018. godine usvojen je zaključak da se povodom zahtjeva FK Borac Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH od 29. 05. 2018. godine, zatraži hitno mišljenje nadležnog organa UEFA.

Shodno tom zaključku, 20. 06. 2018. godine zatraženo je relevantno mišljenje od UEFA Odjela za licenciranje klubova.

U dopisu dostavljenom u FS BIH iz UEFA Odjela za licenciranje klubova 21. 06. 2018. godine, navedeno je da su komisije za licenciranje klubova nezavisne u donošenju odluka, te da su njihove odluke konačne i obavezujuće, a da Izvršni odbor FS BIH nije nadležan za donošenje bilo kakvih odluka u postupku licenciranja klubova.

U skladu s tim, a uzimajući u obzir kalendar takmičenja u BHT Premijer ligu BIH za sezonu 2018/2019, žrijebanje takmičarskih brojeva klubova za novo prvenstvo biće obavljeno u hotelu “Terme” Ilidža, u srijedu, 27. juna ove godine u 12:00 sati, u skladu sa prethodno donesenim odlukama i sa klubovima kojima su nadležne komisije za licenciranje klubova izdale potrebne licence”, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza BiH.

(BIH.ba)