Naš prosavljeni rukometni reprezentativac Nikola Prce (37) produžio je saradnju sa svojim klubom, Azoty Pulawy, na još jednu sezonu. Novi ugovor vrijedi do ljeta 2019. godine.

Iza Nikole je još jedne uspješna sezona u kojoj je sa svojim timom po četvrti put uzastopno osvojio treće mjesto u prvenstvu, iza poljskih euroligaša Kielcea i Wisle, igrao grupnu fazu EHF kupa kao i finale nacionalnog kupa.

Njegovo ogromno igračko iskustvo i kvaliteta posebno je došlo do izražaja pred kraj sezone, kada je svojim fantastičnim golovima presudio nekoliko ključnih utakmica i praktično bio jedan od najzaslužnijih za odlične ovosezonske uspjehe svog tima.

“Zadovoljan sam. Azoty je klub u kojem sam se najduže zadržao u karijeri. Ovo će biti peta godina kako sam tu, navikao sam se na grad, suigrače, na poljsku ligu koja spada među najkvalitetnije u Evropi. Sa upravom imam odličnu saradnju. Iako je bilo još nekih ponuda, brzo smo se dogovorili tako da u konačnici nije bilo dileme. Klub je odlično organiziran i vođen, rastemo iz godine u godinu, u svakom pogledu”, rekao je Prce i dodao:

“Ove sezone smo napravili povijesni iskorak plasiravši se, po prvi put, u grupnu fazu EHF kupa te u finale Kupa Poljske. U momčadi imamo dobar spoj mladosti i iskustva, tu igra nekoliko reprezentativaca Poljske, a dolaskom Panića, iza kojeg je fenomenalna sezona, dodatno smo dobili na kvaliteti, tako da iduće godine očekujem da se konačno domognemo finala Playoffa, kao i da napravimo korak više u evropskim natjecanjima”.

Nikola Prce u Azoty Pulawy stigao je u sezoni 2014/15, a već u slijedećoj postao je drugi strijelac lige sa 159 postignutih golova. Potvrda kvaliteta stigla je prošle godine kada je bio biran među 5 najboljih igrača poljske Superlige, a u konkurenciji najboljih bekova zvanično osvojio drugo mjesto.

Za svoj klub je u četiri sezone odigrao 145 utakmica i postigao tačno 600 golova.

(BIH.ba)