Takmičarska sezona 2017/18 bila je posljednja za golmana Adija Adilovića FK Sarajevo, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Tridesetpetogodišnji Adilović nakon šesnaest godina profesionalne karijere završava sa aktivnim igranjem.

U svojoj dugoj karijeri Adi je branio za Travnik, Olimpik, Željezničar, Slobodu, Čelik, Koprivnicu, Dragovoljac, Interblock, Goricu, Panthrakikos i Fudbalski klub Sarajevo. U Sarajevu, Adilović je u dva navrata branio, a ukupno je sakupio 44 nastupa.

Nakon što je branio za Bordo klub u sezoni 2011/12 Adilović je uoči početka sezone 2012/13 prešao u Grčku, a njegov drugi mandat u koševskom premijerligašku započeo je u sezoni 2016/17. Tada, prilikom povratka u redove Sarajeva, izjavio je da mu je želja karijeru okončati upravo u redovima FK Sarajevo što se na kraju i ostvarilo.

“Drago mi je bilo biti dio ove porodice kao igrač. Hvala klubu, svim igračima i trenerima sa kojima sam surađivao, uposlenicima i rukovodstvo. U Sarajevu sam proveo najljepši dio svoje igračke karijere. Ovdje se osjećam stvarno kao kod kuće”, rekao je Adilović, koji će nakon okončanja igračke karijere nastaviti rad u klubu kao trener golmana.

“Iza mene je duga karijera. Započeo sam u posljednjoj godini karijere trenersko školovanje sa specijalizacijom na rad sa golmanima. Želim pomoći da stvari krenu na bolje i nastaviti raditi. Uvijek sam davao sve za ovaj klub i nadam se da ću to nastaviti i u drugoj ulozi.”

Adilović se prisjetio i svoje najbolje utakmice u dresu FK Sarajevo.

“Bez puno razmišljanja, to je utakmica protiv Levskog. Mislim da je to susret na kojeg prvo pomislim kada razmišljam o svojoj karijeri. Svi igrači iz te generacije sigurno nikada poslije nisu igrali važniju niti bolju utakmicu. Jedno nezaboravno iskustvo u dresu najdražeg kluba”, rekao je Adilović.

Kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo se zahvaljuje Adiju na doprinosu u rezultatima kluba u proteklim godinama uz želje za uspješnom trenerskom karijerom.

(BIH.ba)