Robert Prosinečki odabrao je početni sastav koji će sutra od 20 sati u francuskom Le Havreu suprostaviti Senegalu.

Šehić, Vranješ, Kolašinac, Bičakčić, Šunjić, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Kodro i Džeko zaigraće od prve minute.

„Biće nekoliko promjena u ekipi u odnosu na meč sa Bugarskom, jer smo i najavili da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bićemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo „pohvatali“”, kazao je naš selektor, te dodao:

“Već sam rekao da možemo biti zadovoljni susretom sa Bugarskom jer smo kratko vrijeme proveli skupa, svega dva dana. Zalaganje je bilo na nivou. Bilo je tu i grešaka i to ćemo ispravljati, ali momci su dali sve od sebe. Dobro je što smo pobijedili radi atmosfere i samopouzdanja. Sada očekujemo još jednu pravu utakmicu u kojoj ćemo biti još bolji. Ovdje imamo bolje uvjete, u Razgradu smo imali problema sa snijegom i bilo je upitno hoćemo li trenirati.”.

Senegal – BiH, utorak 20 sati, Stade Ocean, Le Havre, Francuska uz direktan prijenos na FACE TV.

Još danas za utakmicu se mogu kupiti ulaznice po cijeni od 12 eura na ovom linku, a u utorak će, na samom stadionu koštati 15 eura.

(BIH.ba)