BIHAMK članstvo donosi niz pogodnosti od kojih je osnovna pomoć na cesti u BiH, ali i susjednim zemljama Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Albaniji – što je posebno atraktivna pogodnost kada se ima na umu da su početne cijene bilo koje vrste pomoći u ovim zemljama od 110 eura i više.

Također, u slučaju da putujete po Evropi tu je BIHAMK PLUS paket koji vam pruža kompletnu uslugu pomoći na cesti (početna komercijalna cijena usluga u zemljama EU je 150 eura i više). BIHAMK CLASSIC i PLUS  paketi vam osiguravaju i pomoćne usluge pokrivanja troškova rent-a-car, smještaja ili povratka kući, kao i jednokratnu novčanu pomoć, za pokrivanje medicinskih troškova do 1000,00 KM.

Ako ste imali sreću da tokom godine ne koristite pomoć na cesti, BIHAMK članska kartica je tu da vam pomogne u svakodnevnim kupovinama tako što jednostavnim pokazom kartice  ostvarujete značajne uštede putem članskog programa pogodnosti BIHAMK BONUS.

Članovi kroz ovaj program ostvaruju velike uštede prilikom kupovine ne samo goriva i auto kozmetike, već i u putničkim agencijama, hotelima, wellness centrima, optičarskim radnjama, knjižarama, prodavnicama odjeće i obuće i mnogim drugim trgovačkim i poslovnim objektima širom Bosne i Hercegovine.

Posebno se izdvajaju HIFA pumpe, na kojima BIHAMK članovi ostvaruju 0,05 kf po litri visokokvalitetnih naftnih derivata. Na ovaj način, na godišnjem nivou prosječan potrošač može uštedjeti čak i do 2 rezervoara goriva.

U cilju zaštite i povećanja sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju BIHAMK svojim aktivnim članovima daje na posudbu dječije autosjedalice za uzrast od 0 do 9 mjeseci. Uz kopiju rodnog lista djeteta i aktivnu člansku karticu roditelja potrebno se samo javiti u najbližu poslovnicu BIHAMK-a.

Učlanjenje ili obnovu članstva je moguće izvršiti u svim BIHAMK poslovnicama, auto-moto klubovima, na HIFA pumpama, u BH Pošti, na DUHANPROMET i RIVA trafikama, kao i putem www.bihamk.ba.

(BIH.ba)