Predstavnici UEFA koji su posjetili FK Željezničar prezadovoljni su viđenim na stadionu Grbavica. Ljudi iz europske fudbalske asocijacije zaduženi za unapređenje sportske infrasatrukture u BiH posebno su istakli zadovoljstvo time što je uprava FK Željezničar ispunila sve ciljeve najavljene na ranijim sastancima, saznaje BIH.ba.

Naredni koraci u modernizaciji stadiona Grbavica desit će se 21. maja kada započinje postavljanje novog glavnog travnjaka.

BIH.ba saznaje kako se radi o travnjaku sa grijačima koji čini kombinovano prava i hibridna trava. Takav u širem regionu postoji samo u Torinu, a zanimljivo da isti travnjak na svom stadionu ima Atletico Madrid. Saznajemo kako će i novi teren Grbavice imati najmanje 10-godišnju garanciju na bilo kakva oštećenja prilikom treninga ili utakmica.

Idejni projekat nove Grbavice kojeg je prezentovala uprava Željezničara

Do septembra se očekuje kako će biti postavljen krov na istočnoj tribini Grbavice, uvedeni brojčanici posjetilaca sa zatvorenim sistemom ulaza na stadion, te postavljeni reklamni paneli na fasadi sjeverne tribine.

Nezaustavljivi napredak na Grbavici uz rad sposobne uprave bio bi nemoguć bez pomoći Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo, Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i UEFA.

(BIH.ba)