Borac i Zrinjski su danas u Banjoj Luci u meču posljednjeg kola regularnog dijela prvenstva BiH odigrali 1:1.

Sat prije početka utakmice, teren Gradskog stadiona u Banjoj Luci bio je prekriven snijegom, a uslovi za odigravanje ovog duela bili su katastrofalni.

Ipak, glavni sudija Vladimir Bjelica odlučio je da se meč igra, a trener Zrinjskog Blaž Slišković okrivio je čelne ljude Fudbalskog saveza BiH za ovakvu situaciju.

“O susretu ne bih mnogo pričao. Nisam ja trener vaterpolista da igram ovdje. Sudija je prije susreta bio za to da se ne igra, ali iz Sarajeva je stigla naredba da se mora igrati. Utakmica se mogla prolongirati za 24 sata i mnogo bi bolje bilo. Ovako su oba gola postignuta nakon pogrešaka, ali publika nije vidjela gotovo ništa. Zasluženo smo osvojili bod jer smo se trudili baš kao i domaćin”, kazao je Slišković i dodao:

“Ovakvi uslovi su neregularni i mene ne interesuje zašto sudija ne baci loptu na sredinu terena i vidi da li može odskakati ili ne. To nije uradio, jer je iz Sarajeva rečeno da se mora igrati. Domaći su trebali očistiti teren na vrijeme. Mi smo u Mostaru prije duela sa Željezničarom digli sve na noge da sredimo teren. Ovdje to niko nije uradio i ovakav teren je odgovarao više Borcu.”

(BIH.ba)