Dva kola prije kraja belgijskog šampionata, fudbaleri Genta nalaze se pred osvajanjem prve titule u historiji.

U utakmici osmog kola doigravanja za prvaka Belgije, Gent je u derbi meču na gostovanju pobijedio Club Brugge rezultatom 3:2 i trenutno je prvoplasirani sa četiri boda više od Anderlechta koji je na drugoj poziciji.

Golove za Gent postigli su Nielsen, Dejaegere i Raman, dok je dvostruki strijelac za domaće bio Vormer.

Mladi bh. reprezentativac Haris Hajradinović cijeli meč odgledao je sa klupe za rezervne igrače u timu Genta. Hajradinović je zbog povrede odsustvovao gotovo tri mjeseca, da bi se u prošlom kolu bio u konkurenciji za utakmicu protiv Charleroija.

Podsjetimo, naš mladi reprezentativac došao je u Gent u januaru ove godine iz slovačkog Trenčina, gdje je pružao odlične partije. Haris je za Gent odigrao tri veoma dobre utakmice, ali nažalost povrijedio se u februaru.

Također, potencijalni Zmaj Danijel Miličević odigrao je 80 minuta za Gent, nakon čega je zamijenjen, a bivšeg mladog bh. reprezentativca Nermina Zolotića nije bilo u konkurenciji za današnji meč.

Milićević (29) je ove sezone najbolji igrač Genta i u 32 utakmice u belgijskom prvenstvu postigao je devet golova i ubilježio devet asistencija.

Gent će u narednom kolu na svom terenu igrati protiv Standarda i u slučaju pobjede, osvojit će titulu kolo prije kraja.

(Reprezentacija.ba)