Godinama jedan od najboljih igrača BH Telecom Premijer lige, Amer Ordagić (24), ove zime napustio je Slobodu i prešao u norveški Brann.

Razgovarao: Admir Vatreš, BIH.ba

Kako je istakao u razgovoru za portal BIH.ba, u novom klubu se dobro uklopio.

“Prvi utisci su super. Bili smo dva puta na pripremama u Španiji, tako da smo tek praktički od prošle sedmice ovdje u Norveškoj. Polako sam se uklopio, sve je prošlo kako treba”, tvrdi Ordagić.

Prioritet bio odlazak u inostranstvo

Kaže da Brann cilja na jedan od trofeja u narednoj sezoni, koja počinje 10. marta.

“Pokušat ćemo da osvojimo jedan od trofeja. Prioritet je da budemo među prve tri pozicije. Pripreme su super prošle, kao i rezultati, mada to ne mora ništa značiti”.

Otkriva nam i kako je došlo do odlaska u Brann.

“Prioritet mi je bio da idem u inostranstvo. Bilo je i vani nekih drugih opcija još ranije, prije nego što je kod nad završila polusezona. Ponuda od Branna je došla zadnju sedmicu prvenstva i poslije nekoliko dana sam odlučio da je prihvatim”.

Više puta je povezivan sa Sarajevom, ali do transfera nije došlo iz jednog razloga.

“Malo sam se zasitio naše lige, tako da nisam razmišljao o prelasku u Sarajevo ili neki drugi klub”.

Prosinečki ima najveće ambicije

Ordagić se našao na spisku novog selektora našeg državnog tima Roberta Prosinečkog za januarske prijateljske utakmice protiv SAD-a i Meksika.

Ipak, zbog priprema s novim klubom nije se mogao odazvati pozivu.

“Drago mi je što sam bio na ovom prethodnom spisku, u isto vrijeme i žao što nisam mogao da se odazovem i da odigram svoje prve utakmice za reprezentaciju. Nadam se dobrim igrama, pa ćemo vidjeti šta nosi budućnost”.

Ne može sa sigurnošću reći je li Prosinečki pravi izbor za mjesto selektora.

“To će vrijeme reći, kao i uvijek. Prosinečki je sigurno jedno veliko igračko ime, već se dokazao i kao selektor i kao trener u nekoliko klubova. On sigurno ima najveće ambicije”.

Slobodi opstanak neće doći u pitanje

Kao bivši kapiten prokomentarisao je i stanje u Slobodi, za koju smatra da će sigurno opstati.

“Slobodi želim sve najbolje. Mislim da opstanak neće doći u pitanje. Skupili su nekoliko dobrih igrača i već ta ekipa liči na nešto, što su pokazala ova prva dva kola. Tu je i Kup BiH. Nadam se da mogu i tu nešto napraviti, što zavisi i od žrijeba u polufinalu”.

Dotakao se i stanja u klubu, koji ne prolazi kroz najbolje dane.

“Tokom dvije i po godine koliko sam proveo u klubu bilo je puno tih nekih turbulencija. Pod vodstvom Azmira Husića nekih godinu i po dana sve je funkcionisalo besprijekorno. Međutim, teško je bilo poslije njegovog odlaska. I ovi novi ljudi su se potrudili. Situacija je koliko toliko dobra za naše prilike, ali sad je pitanje za šta je to dovoljno. Već ove sezone se vidi da se malo kaska. Nadam se da će biti bolje u budućnosti”, poručuje za kraj Ordagić.

(BIH.ba)