Napač naše nogometne reprezentacije i njemačkog Stuttgarta ima iza sebe veoma lošu sezonu u kojoj nije postigao nijedan gol u Bundesligi.

Ukoliko se osvrnemo na statističke podatke vezane za nastupe Ibiševića u dresu Stuttgarta tokom sezone, možemo zaključiti da su katastrofalni i da je ovo definitivno najlošija sezona Ibiševića u karijeri.

U 32 odigrana kola Ibišević je svega šest puta nastupio u početnoj postavi. U osam navrata je priliku dobio sa klupe za rezerve, dok je šest utakmica presjedio na klupi za rezerve.

Četiri utakmice se nije našao u konkurenciji za utakmicu iako je bio spreman, dok je osam kola propustio zbog povrede.

Njegovom timu do kraja sezone su preostale još dvije utakmice. Sutra u okviru predzadnjeg kola Bundeslige na svom terenu dočekuju HSV.

Biće ovo borba davljenika i ukoliko tim Stuttgarta ne ostvari pobjedu, šanse da ostane u društvu najboljih Njemačke će biti svedene na minimum jer će tada i u slučaju pobjede u posljednjem kolu zavisiti od ishoda ostalih utakmica.

Ekipa Stuttgarta je spremna prodati Ibiševića ukoliko neko za njega ponudi četiri miliona eura. Ugovor sa ovom ekipom ga veže do ljeta 2017. godine.

(Reprezentacija.ba)