“Doktor fudbala” napisao je  uz zajedničku fotografiju iz Los Angelesa za Harisa Medunjanina Darko Todorović fudbaler FK Slobode i mladi reprezentativac BiH.

Haris Medunjanin prva je zvijezda reprezentacije BiH na američkoj turneji, a osim što oduševljava svoje saigrače u reprezentaciji, Medunjanin je zabrinuo i Amerikance koji ga vide kao najveću snagu reprezentacije BiH na utakmici u Los Angelesu.

Uz nabrajanje klubova za koje je igrao, američki novinari za Medunjanina kažu da je nadareni kreativni vezni igrač kojem su specijalnost dubinski pasovi, uz pomoću kojih je u 34 utakmice za Philadelphiu napravio 12 asistencija i zabio dva gola.

Američki mediji napominju kako je sa 57 utakmica (devet golova) za BiH Medunjanin trenutno najiskusniji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Upravo zbog toga, po drugi put u karijeri, protiv SAD i Meksika će nositi kapitensku traku BiH. Prvi put bilo je više nego uspješno, jer je Medunjanin kao kapiten BiH podigao trofej Kirin Kupa u Tokiju – prvi trofej u historiji naše reprezentacije. Ne i prvi u Medunjaninovoj karijeri, jer je ranije u dresu U21 Holandije osvojio Europsko prvenstvo.

– Haris nam daje posebnu notu za ove utakmice. – poručio je selektor Robert Prosinečki.

Medunjanin je kao kapiten vodio bih do osvajanja Kirin Kupa u Japanu

– Ako pogledate koliko će se dugo i ozbiljno pripremati reprezentacija SAD za meč protiv BiH onda je jasno koliko im je ova utakmica važna. Nisu se plasirali na SP, a imaju odličnu reprezentaciju sa odličnim igračima i sigurno da se što prije žele vratiti na pravi put. I nama je ovo odlična prilika za dokazivanje, posebno za igrače iz BiH koje će na utakmicama protiv SAD i Meksika gledati jako puno ljudi, a u fudbalu nikada ne znate koja vam utakmica može biti ključna u karijeri. – rekao je nedavno Haris Medunjanin u ekskluzivnom razgovoru za BIH.ba.

Medunjaninov dječački mladoliki lik nam ne da povjerovati kako je vrijeme tako brzo proletilo od njegovog debija protiv Portugala 2009. godine, pa prosto nevjerovatno zvuči da je Haris danas stariji gotovo 15 godina od nekih svojih saigrača u reprezentaciji.

I  nije nikakvo čudo da saigrači vole Medunjanina i ponose se sa njim objaviti fotografiju, jer uvijek nasmijan, neposredan i srdačan predstavlja idealnog lidera jedne ekipe.

(BIH.ba)