Bosanskohercegovački reprezentativac Seajd Salihović već devetu sezonu nastupa za ekipu Hoffenheima i kako navodi njemački “Kicker” mogao bi uskoro promijeniti sredinu.

Tokom svih proteklih sezona bio je jedan od ključnih igrača ove ekipe, no ove sezone igra sve manje i uglavnom je na klupi za rezerve. Jedan od razloga su česte povrede, pa se tako sve češće pominje eventualni transfer 30-godišnjeg veznjaka.

Ove sezone je odigrao svega 411 minuta u Bundesligi, a nedavno je Hoffenheim angažovao 18-godišnjeg Nadiema Amirija kao zamjenu za Salihovića.

Za sada najveći interes za dovođenje Salihovića u svoje redove pokazuje ekipa Al Ahlija iz Dubaija, navodi “Kicker”. Pored njih postoje opcije da Salihović zaigra u Turskoj ili Engleskoj.

Do kraja sezone u Bundesligi ostala su još dva kola. U posljednjem kolu Hoffenheim na svom terenu igra protiv berlinske Herthe i to bi mogla biti oproštajna utakmica za Salihovića.

Upravo je u Berlinu Salihović započeo svoju nogometnu karijeru, a dres Herthe je nosio prije nego je prešao u Hoffenheim 2006. godine.

Njegova tržišna vrijednost prema proračunu portala Transfermarkt.de iznosi četiri miliona eura, a ugovor sa Hoffenheimom ga veže do ljeta naredne godine.

(Reprezentacija.ba)