Košarkaši sarajevske Bosne Royal danas gostuju ekipi Vršca u susretu 12. kola Druge ABA lige, javlja Fena.

VrÅ¡ac je na svom terenu u ovoj sezoni regionalnog takmiÄenja neporažen, a tu seriju pokuÅ¡at će nastaviti protiv Bosne.

Nakon 11 odigranih kola VrÅ¡ac zauzima drugo mjesto na tabeli, s istim omjerom pobjeda i poraza kao prvoplasirana Sixt Primorska, ali neÅ¡to slabijom koÅ¡ razlikom. Trener Bosne Royal Aleksandar Damjanović istiÄe da je VrÅ¡ac favorit u ovom duelu.

“OÄekuje nas teÅ¡ko gostovanje. Ekipa VrÅ¡ca je odliÄna, mlada i veoma kompaktna, a igraju u odliÄnoj formi i sigurno su favoriti u ovoj utakmici. Mi imamo nekih zdravstvenih problema, ali dat ćemo maksimum da se Å¡to bolje suprotstavimo domaćinu”, rekao je Damjanović.

Bosna je trenutno na omjeru od dvije pobjede i devet poraza, a sarajevski kolektiv od poÄetka sezone muÄe brojni problemi zbog kojih ekipa ne uspjeva ostvariti niz dobrih rezultata.

IgraÄ Bosne Royal Jamir Hanner istiÄe da ekipa mora ispoÅ¡tovati dogovore iz svlaÄionice ako želi imati Å¡ansu protiv VrÅ¡ca.

“Znamo da nas oÄekuje teÅ¡ka utakmica. Moramo poÅ¡tovati dogovore iz svlaÄionice ako želimo imati neku Å¡ansu na ovoj utakmici. VrÅ¡ac je mlada i borbena ekipa koja igra odliÄnu koÅ¡arku”, rekao je koÅ¡arkaÅ¡.

Utakmica 12. kola regionalne Druge ABA lige igrat će se veÄeras u 18 sati.

Sat vremena kasnije u Mostaru poÄinje meÄ izmeÄ‘u Zrinjskog i Splita. Zrinjski takoÄ‘er igra odliÄno kod kuće, a trenutno je na petom mjetu tabele sa Å¡est pobjeda i pet poraza. Mostarci su u ovom meÄu blagi favoriti s obzirom da je Split deveti s pet pobjeda i Å¡est poraza.

(BiH.ba)