Košarkaši sarajevske Bosne Royal poraženi su u Cetinju od ekipe Lovćena sa 71:64, u susretu 11. kola Druge ABA lige, javlja Fena.

Bosna je u Cetinju pokuÅ¡ala prekinuti niz loÅ¡ih rezultata u ovom takmiÄenju, ali sarajevski klub ni veÄeras nije uspio doći do treće ovosezonske pobjede.

Lovćen je od poÄetka meÄa bio bolji protivnik, a treću Äetvrtinu okonÄao je s prednošću od 17 poena razlike. Bosna je u zadnjoj Äetvrtini zaigrala mnogo bolje i uspjela smanjiti zaostatak, a taj period igre sarajevski koÅ¡arkaÅ¡i dobili su s 28:18.

Ipak, to je bilo nedovoljno za pobjedu protiv raposložene ekipe Lovćena koju je predvodio Draško Albijanić s 18 poena, dok se u timu Bosne Royal istaknuo Jamir Hanner sa 14 poena.

Bosna Royal je predzadnja ekipa takmiÄenja s uÄinkom od dvije pobjede i devet poraza, dok je Lovćenu ovo bila Äetvrta pobjeda, uz sedam poraza.

Drugi predstavnik BiH u ovom takmiÄenju mostarski Zrinjski upisao je novu domaću pobjedu protiv ekipe Teoda iz Tivta. Mostarci su slavili sa 79:68.

Ivan MiliÄević bio je najefikasniji u pobjedniÄkoj ekipi s 22 poena, dok je Marko Ramljak dodao 17 poena. U timu Teoda istaknuo se Milovan Savić s 19 poena.

Zrinjski je sada petoplasirana ekipa sa Å¡est pobjeda i pet poraza, a dok je Teodo trenutno Å¡esti s jednom pobjedom manje.

(BiH.ba)