Košarkaši sarajevske Bosne Royal sutra gostuju ekipi Lovćena 1947 iz Cetinja, u susretu 11. kola druge ABA lige, javlja Fena.

Bosna će u Cetinju pokuÅ¡ati prekinuti niz loÅ¡ih rezultata u ovom takmiÄenju, a trener Aleksandar Damjanović istiÄe da je situacija u ekipi iz Sarajeva sada mnogo bolja.

“Situacija s ekipom je mnogo bolja te se nadamo da ćemo nakon dobrih rezultata u domaćem prvenstvu poÄeti i sa dobrim igrama i rezultatima u ABA ligi. Neće biti lako, ali ćemo dati svoj maksimum da pokuÅ¡amo doći do pobjede”, rekao je Damjanović.

Bosna Royal je predzadnja ekipa takmiÄenja s uÄinkom od dvije pobjede i osam poraza. Lovćen je za nijansu bolji, s obzirom na to da Crnogorci u deset odigranih meÄeva imaju uÄinak od tri pobjede i sedam poraza.  Utakmica poÄinje u 18 sati, a u isto vrijeme drugi predstavnik BiH u ovom takmiÄenju, mostarski Zrinjski, na svom terenu doÄekuje ekipu Teoda iz Tivta.

Trener Zrinjskog Hrvoje VlaÅ¡ić oÄekuje težak susret, a nada se nastavku dobrih rezultata na domaćem terenu.

“Teodo je dobro posložena ekipa. OÄekuje nas teÅ¡kih Äetrdeset minuta, ukoliko želimo saÄuvati nepobjedivost na domaćem terenu. Imamo problema s vanjskom linijom, nedostaju nam dva igraÄa Å utalo i Begić, a svi će na terenu morati pružiti svoj maksimum”, rekao je VlaÅ¡ić.

Zrinjski je Å¡estoplasirana ekipa takmiÄenja s pet pobjeda i poraza, a isti omjer ima ekipa Teoda koja se nalazi na osmom mjestu.

(BiH.ba)