Edin Višća igra još jednu fenomenalnu sezonu u dresu Basaksehira. Njegov tim trenutni je lider turskog šampionata, a u leđa im gledaju velikani Galatasaray, Fenerbahce i Besiktas.

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac igra petu sezonu za istanbulski tim, a iz sezone u sezonu sve je bolji i bolji. Stoga nije ni čudo što mnogi evropski timovi u svojim redovima žele vidjeti brzonogog krilnog napadača.

U razgovoru za “Dnevni avaz” Višća je kazao da se ne zamara ponudama, već da samo želi da osvoji titulu s Basaksehirom, što bi bila kruna u njegovoj sjajnoj karijeri.

Biti realan

“I prošle sezone smo u ovom periodu bili prvi pa smo prvenstvo okončali kao viceprvak. Sada se nadam da ćemo izdržati i da ćemo do kraja ostati lideri i biti šampioni”, kazao je Višća.

Bosanskohercegovački nogometaš ipak je realan. Velikani Galatasaray, Fenerbahce i Besiktaš ove sezone igraju sjajno i itekako će znati iskoristiti svaki kiks Basaksehira.

“Realno, bit će veoma teško. Ova sezona je baš specifična, u vrhu je nekoliko ekipa, a istanbulski giganti Galatasaray, Besiktas i Fenerbahce su sjajni ove sezoni. Opet kažem, učinit ćemo sve da mi budemo ti koji će na kraju prvenstva biti prvi”, rekao je Višća.

Što se tiče njegovog statusa u Basaksehiru, ugovorom je vezan za istanbulski klub do 2020. godine i u njemu je presretan.

“Za svakog nogometaša je najvažnije da igra konstantno, a hvala Bogu, ja sam u Basaksehiru standardan. Prezadovoljan sam u ovom klubu, ovdje sam doživio prelijepe trenutke. Svi su me odlično primili i osjećam se kao kod kuće”, rekao je Višća.

U svakom prijelaznom roku mediji Višću sele u najbolje evropske klubove.

“Prvo zdravlje pa dupla kruna s Basaksehirom, a onda ćemo razmišljati o ponudama. Zaista sam fokusiran samo na igre u sadašnjem klubu”, rekao je Višća.

Nijedan razgovor s Višćom ne može proći a da se ne dotakne svoje najveće ljubavi – Željezničara. U klubu s Grbavice Višća je stekao punu afirmaciju i on to nikad ne zaboravlja.

Mladi igrači

“Redovno pratim sve utakmice Željezničara. Sretan sam, prvenstveno zbog trenera Admira Adžema, jer daje priliku mladim igračima, poput Denisa Žerića, Anela Šabanadžovića i ostalih. To je najbolji recept za uspjeh u našem nogometu. Moramo se okrenuti mlađim trenerima i igračima, oni moraju imati podršku klubova”, rekao je Višća te potom samouvjereno dodao:

“Ako Bog da, Željo će osvojiti duplu krunu”.

Na kraju razgovora, dotakao se Višća i minulog neuspjelog reprezentativnog kvalifikacionog ciklusa.

“Reprezentacija Bosne i Hercegovine može i mora bolje. Svi mi koji volimo BiH, moramo da zajedno radimo na tome kako bi se naša selekcija vratila tamo gdje joj je mjesto”, zaključio je Višća.

Ko će biti selektor? Ne zamaram se time

Kompletna javnost u našoj zemlji s nestrpljenjem iščekuje ko će biti novi selektor BiH. Višća po tom pitanju nije želio davati komentare.

“Ne želim davati nikakav komentar po tom pitanju. To nije moj posao, moj posao je da igram nogomet na terenu”, kazao je Višća.

(BiH.ba)