Dok Fudbalski savez BiH već sedmicu dana strpljivo čeka zvanični odgovor turskog trenera Fatiha Terima, još jedan stranac kandidat za selektora naše reprezentacije Robert Prosinečki komentarisao je sa svojim prijateljima zašto želi preuzeti Bosnu i Hercegovinu.

Bivšem selektoru Azerbejdžana koji se nalazi na početku trenerske karijere u trenutku kada nema druge ponude, naklonost određenog dijela Fudbalskog saveza BiH bi mogla biti dobra odskočna daska za trenersku afirmaciju.

– U Azerbejdžanu je lova, ali nemam ni igrače ni rezultate. U Bosni imam bolje igrače sa kojima se može napraviti rezultat. Bez rezultata nemaš ništa, a uz dobar rezultat ide sve drugo. – poručio je Prosinečki koji je sa reprezentacijom Azerbejdžana u proteklim kvalifikacijama ostvario dobar start pobjedama protiv Norveške i San Marina, ali je do kraja kvalifikacija ostvario još samo jednu pobjedu – ponovo protiv San Marina.

Zbog mogućnosti dobre afirmacije na klupi BiH, hrvatski trener najavio je kako visina plate neće biti kriterij njegovog kandidovanja za kormilo Zmajeva.

Bosna i Hercegovina će do kraja godine dobiti novog selektora.

Glavni kandidati su Amar Osim i Robert Prosinečki.

(BIH.ba)