Fudbaleri Sarajeva u nedjelju gostuju Vitezu. Posljednja utakmica jesenjeg dijela prvenstva igrat će se u nedjelju, 10. decembra sa početkom u 13 sati, a uoči polaska fudbalera Sarajeva za Vitez, razgovarali smo sa Husrefom Musemićem, šefom struke Bordo kluba, koji nam je prenio svoja očekivanja uoči sutrašnjeg susreta.

“Sigurno je da želimo pobjedom završiti prvi dio prvenstva. Naše je da odigramo što je bolje moguće u ovom trenutku, kako bi proljetni dio takmičenja dočekali u dobroj poziciji za borbu za sami vrh tabele.”, rekao je Musemić, osvrnuvši se potom na uslove za igru, koje očekuju naše fudbalere sutra.

“Posljednja dva, tri kola nemaju veze sa fudbalom i ne znamo kakvi nas uslovi sutra očekuju. Mi smo spremni, dobro smo radili u toku sedmice, ali postavlja se pitanje kakvi će uslovi za igru biti sutra. Šta je tu je, ne možemo tu ništa da promijenimo.”

“Što se tiče stanja ekipe, mogu reći da je ono zadovoljavajuće. Svi igrači su na raspolaganju, nemamo kartoniranih igrača, jedino neće konkurisati Marko Mihojević, koji je povrijeđen.”

Utakmica između Viteza i Sarajeva bit će u direktnom TV prijenosu na MOJA TV.

(BIH.ba)