Legenda Milana i holandske reprezentacije Clarence Seedorf stigao je u Sarajevo isti dan nakon što ga je Fudbalski savez Republike Srpske predložio za selektora Bosne i Hercegovine.

Seedorfa je na sarajevskom aerodromu dočekao dugogodišnji administrativac Saveza, a kako bi se prepoznali držao je papir sa imenom “Klarens Sedorf”. Nakon susreta,  odmah su se kombijem saveza uputili u zgradu FS BiH.

– Nakon što mi je javljeno da sam kandidat za selektora Bosne i Hercegovine odmah sam se prihvatio interneta da se prisjetim gdje se tačno nalazi vaša država. Čim sam vidio da to nije toliko daleko od Italije u kojoj najviše živim odlučio sam prihvatiti poziv Fudbalskog saveza BiH. Iz Italije znam Džeku, Pjanića i Lulića i vjerujem da su i ostali igrači dobri i da mi neće trebati puno da ih upoznam. – rekao je Seedorf okupljenim novinarima ispred zgrade Saveza.

Čim su našli prevodioca počeo je i sastanak rukovodstva FS BiH koji je nažalost već nakon deset minuta  završio neslavno.

Naime, Clarence Seedorf prvobitno je shvatio kako će u Bosni i Hercegovini imati mjesečnu platu od 150.000 eura, a ne 15.000 eura koliko mu je ponudio FS BiH, te se nakon razjašnjene situacije zahvalio bh. savezu na ponudi.

Slobodno vrijeme do povratnog leta Seedorf je iskoristio da u restoranu Maroko u blizini zgrade FS BiH isproba specijalitete bosanske kuhinje, naravno na račun FS BiH. Konobari “Maroka” su nam nezvanično otkrili da je legenda svjetskog fudbala tražila recepte pojedinih bosanskih jela kako bi ih odnio svojoj supruzi.

Nakon nesporazuma sa Seedofom Bosna i Hercegovina nastavlja tražiti novog selektora.

(TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA I IMA NAMJERU DA NASMIJE SVE LJUDE DOBRE VOLJE I ČISTOG OBRAZA)