Po završetku utakmice juniorskih selekcija BiH i Gruzije u kojoj je naš tim ostvario pobjedu, selektor Toni Karačić je izjavio:

„Teška utakmica. Mislim da je otvaranje meča bilo dobro sa naše strane, ali smo brzo dobili crveni karton koji nas je gurnuo u podređen položaj. Žao mi je zbog teoga jer je negativno uticalo i na kvalitet same utakmice. Prvo poluvrijeme smo se dobro odbranili, protivnik nije stvorio priliku za gol iako su ekipa koja ima posjed lopte.

U drugom poluvremenu smo svjesno prepustili inicijativu, ali smo znali da ćemo kroz kontru stvoriti priliku za pogodak. Bilo je lakše kada se brojčano stanje na terenu izjednačilo. Kada sagledamo čitavu utakmicu imali smo bolje situacije za pogodak, te smo na kraju zasluženo pobijedili i čestitam igračima.“

Strijelac jedinog gola na susretu Jusuf Gazibegović nije krio zadovoljstvo zbog uspjeha:

„Presretan sam zbog gola, ali i zbog pobjede. Iako smo rano ostali sa igračem manje, nastavili smo da se borimo i na kraju smo zasluženo pobijedili.“

Drugo kolo na programu je 11. novembra u 13:00 sati kada će se sastati Francuska-BiH (Etno selo Stanišići) i Gruzija-Andora (Ugljevik).

(BiH.ba)