Naši nogometni treneri u Angoli Dragan Jović, Nedžad Selimović, Adnan Hodžić i Dževad Šarić s ekipom 1. august iz Luande odbranili su titulu prvaka kolo prije kraja sezone, piše Dnevni avaz.

Tim travničkog stručnjaka je u pretposljednjem kolu kao gost rezultatom 1:0 savladao ekipu ASA, koju je, praktično, poslao u niži rang. Domaća pobjeda njihovog prvog pratioca Petro atletika bila je Pirova, jer 1. august ima bolji međusobni skor. Kolo prije kraja, 1. august ima 65, a Petro atletiko 62 boda i sve dileme u prvenstvu su riješene.

“Bili smo koncentrisani da ovaj meč dobijemo i ranije riješimo pitanje prvaka, što smo i uspjeli, mada je domaćinima ovo bio presudni duel u borbi za opstanak. Novom titulom dokazali smo da uspjeh prošle sezone nije bio slučajan i ovdje su svi oduševljeni, počevši od uprave pa do navijača”, rekao je Jović za Dnevni avaz i dodao:

“Tako ćemo moći proslaviti titulu u posljednjem kolu na domaćem terenu. Iako nam u Angoli nude novi ugovor, došlo je vrijeme za povratak u BiH”.

(BiH.ba)