Juniorska (U19) reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u četvrtak 2. novembra u Trening centru N/FS BiH u Zenici, gdje će se pripremati za turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnici našem timu u grupi 11 bit će Francuska, Gruzija i Andora, a turnir će biti održan u Etno selu Stanišići i Ugljeviku od 8. do 14. novembra ove godine.

Selektor Toni Karačić za tu priliku pozvao je 20 igrača.

To su. Adnan Kanurić (Deutz 05, Njemačka), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Amar Beširević (Željezničar), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Rijad Sadiku (Sarajevo), Vladan Danilović (Borac), Ševkija Resić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Nedim Hadžić (Sarajevo), Nikola Kosanić (Niendorf, Njemačka), Benjamin Hadžić (Stuttgart, Njemačka), Elvir Kovač (Freiburg, Njemačka), Amar Beganović (Sloboda), Alen Mustafić (Sarajevo), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Anel Šabanadžović (Željezničar), Amar Ćatić (PSV Eindhoven, Holandija), Demirel Veladžić (Sarajevo), Halid Šabanović (Sarajevo), Amir Velić (Željezničar).

Karačić smatra da su pred bh. timom teške utakmice.

“Očekuju nas pripreme za turnir na kojem ćemo imati zahtjevne protivnike. Francuska i Gruzija su veoma kvalitetne ekipe. U Zenici ćemo odraditi pet treninga, a u Etno selu Stanišići još dva do prve utakmice sa Gruzijom. Iskoristit ćemo ovaj period da igrače što bolje upoznamo sa tim protivnikom. Prema onome što smo vidjeli radi se o ozbiljnoj i jakoj ekipi. Moramo se što bolje spremiti jer prva utakmica je veoma važna i može odrediti dalji tok kvalifikacija. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo plasman u Elitni krug”.

Reprezentativci će se spremati u Zenici do 6. novembra kada polaze u Etno selo Stanišići gdje će biti smještene selekcije učesnice turnira.

(BiH.ba)