Tri naša reprezentativca trenutno su povrijeđena i ne igraju za svoje klubove.

Ermin Bičakčić zbog povrede ligamenata nije konkurisao za posljednje utakmice reprezentacije, a još uvijek ga nema u dresu Hoffenheima. Bičakčić je objavio kako je povreda lakšeg stepena nego što su govorile prve prognoze, ali je još uvijek nepoznato kada će se vratiti na teren.

Jozo Šimunović još uvijek nije debitovao za BiH zbog povrede. Zbog različitih izjava doktora Celtica i naše reprezentacije javnost je posumnjala kako Šimunović izbjegava debi za Bosnu i Hercegovinu, ali je prava istina da će naš stoper sa terena zbog povrede ahilove tetive izbivati do kraja novembra.

Sejad Salihović zbog povrede je propustio utakmice protiv Belgije i Estonije. Kasnije je nastupio za HSV, ali se ponovo povrijedio. Detalji povrede nisu poznati, pa se očekuje kako će Salihović već narednog vikenda ponovo na teren.

Na subotnjem meču Arsenala i Swansea povrijedio se i Sead Kolašinac i zbog udarca u kuk napustio utakmicu u 78. minuti. U Arsenalu vjeruju kako će biti spreman za naredni meč – protiv Man. Citya u narednu nedjelju.

(BIH.ba)