Bh. reprezentativni veznjak, Rade Krunić (24), prije nekoliko dana produžio je ugovor s talijanskim drugoligašem Empolijem, u kojem će ostati do 2021. godine.

Uoči gostujućeg meča sa Salernitanom, koji njegov tim dočekuje s liderske pozicije, Krunić je istakao zadovoljstvo zbog produženog ugovora i ponovio kako mu je cilj da se vrati u društvo najboljih.

“Ranije sam već istakao, ali ću još jednom ponoviti da sam zadovoljan i ponosan zbog novog ugovora. Ove sezone želim dati svoj maksimalni doprinos kako bi se ekipa što brže vratila u društvo najboljih. Nedavno sam u meču protiv Parme nosio kapitensku traku, a to je razlog zbog kojeg se sada osjećam mnogo odgovornije, a želim se izviniti navijačima zbog nedavnog crvenog kartona”, istakao je Krunić.

Dotakao se i nedavno okončanih kvalifikacija, preko kojih s reprezentacijom Bosne i Hercegovine nije uspio izboriti nastupa na SP-u naredne godine.

“Žao mi je kada navijači negoduju, a ja smatram da nisam zaslužio kritike u nekim trenucima. Trudim se i radim najbolje što mogu, a to pokazuje i novi ugovor. Što se tiče reprezentacije BiH, propustili smo priliku da se nađemo na Svjetskom prvenstvu i zbog toga smo svi tužni. No, moramo nastaviti raditi i nadati se boljem u budućnosti”, završio je Krunić.

(BiH.ba)