Safet Sušić: Uvijek tražimo krivca u selektoru, a šta je sa igračima

Strani selektor je opcija – smatra Pape

Safet Sušić: Uvijek tražimo krivca u selektoru, a šta je sa igračima
Foto: Reprezentacija.ba

Safet Sušić (62) sa sigurne udaljenosti prati zbivanja oko reprezentacije kojom je nekada kormilario. Najuspješniji fudbaler i selektor BiH svih vremena već je dao svoje viđenje ostvarenog rezultata reprezentacije BiH, a sada se očitovao i po pitanju selektora.

“Kada se ne ostvari željeni rezultat, a to je u ovom slučaju plasman na SP, selektor je najodgovornija osoba. Ali ja ne mislim da je Baždarević jedini krivac. Veliku odgovornost snose i igrači koji tokom ovih kvalifikacija nisu pokazali igru kakva se od njih očekuje, posebno naši glavni igrači, naše najveće zvijezde” govori legendarni Pape u razgovoru za “Sportske” i nastavlja:

“Evo primjer je utakmica sa Kiprom. Nakon 2:0 za nas na poluvremenu, šta selektor treba da uradi? Treba da ode na tribinu, otvori pivo i gleda drugo poluvrijeme. Ali, šta se kod nas desi? Igrači na neobjašnjiv način padaju, primamo tri gola i gubimo utakmicu na najgori mogući način”.

Na pitanje zašto smo ostali bez plasmana u Rusiju, Pape kaže:

“Glavni razlog zašto smo ostali bez plasmana je što nismo pokazali kvalitet. Nismo zaslužili jer smo zakazali u najvažnijim utakmicama. Također, stalno govorimo o selektorima, a ne pričamo o igračima. Nisu ni oni pokazali što su trebali, a ostali smo i bez nekih važnih igrača, Spahića, Misimovića, Rahimića, Mujdže… Mi ćemo ostati bez Ibiševića koji je na zalasku karijere, Lulić nije više onaj igrač, Pjanić je igrao slabo, Begović više nije onaj stari. Sve su to razlozi zašto mi nismo tamo gdje smo željeli biti.”

Kad je u pitanju Baždarevićev nasljednik, Sušić u prvi plan stavlja dvojicu trenera.

“Savez bi trebao razgovarati sa dvojicom naših trenera, Vahidom Halilhodžićem i Vladimirom Petkovićem. Radi se o najuspješnijim stručnjacima iz BiH, selektori su dvije jake reprezentacije i treba čuti kako razmišljaju. Vaha ide na Svjetsko prvenstvo sa Japanom, ali Dado Petković još nije siguran. Znam, kazat ćete da imaju posao, ali ne znači da nisu zainteresirani. Svjetsko prvenstvo će brzo, a ako Savez pripremi neke stvari, mogla bi se napraviti dobra priča. Ne treba bježati ni od stranca, jer sigurno je da ima kvalitetnih trenera koji bi vodili reprezentaciju BiH”. zaključuje Safet Sušić razgovor za “Sportske”.

(BIH.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica MeridianBet.

Oznake:

Komentari

39 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Bosna
18.10.2017. 21:59

J… ti Pape kriminalac staru!

EDI
19.10.2017. 00:12

Suti Sajo i ne javljaj se pokri se ponjavom ne trebas nam samo mladze tipa Barbareza koji ima veliko iskustvo igranja u bundes ligi i prije svega posten je te poznaje dosta nasi igraca koji igraju vani pa Musemic koji je izuzetno dobar i dokazan trener te poznaje dobro nase igrace iz nase lige pa Marinkovic sto trenira nasu mladu repku isto dobar trenerdobili su Portugal 3-1.Vidim spominjetestalno Vahu-Petrovica-Bajevica to su suplje price kad dobro znate da oni nece nikad preuzeti repku.Toliko od mene pozdrav.