Obnovljeni tržni centar Bingo u Mostaru, najveći i najmoderniji opremljeni centar ove kompanije na području Hercegovine, ali i šire, otvorio je danas ponovo svoja vrata nakon strašnog požara, piše Anadolija Agencija.

Bingo, koji je prije pola godine u požaru izgorio do temelja, sagrađen je u rekordnom roku i danas je uz prigodnu svečanost otvoren u novom ruhu, na površini od 11.660 metara kvadratnih i zapošljava 200 radnika.

Uz prisustvo brojnih građana, gostiju i zvanica, vrpcu su svečano presjekli predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina, te dvije radnice Binga.

Mušić je kazao da je presretan što je kompanija Bingo uspjela nakon nepunih šest mjeseci zgarište objekta dovesti na nivo na kojem je danas, te izrazio nadu da će kompanija na toj lokaciji uspjeti sagraditi još objekata, kako je i najavljeno.

Uime kompanije Bingo obratila se Tatjana Paunoski, rukovoditeljica službe marketinga, rekla je da je novi objekat drugačiji i mnogo ljepši od onog koji je izgorio.

– Hipermrket na površini od 9.000 metara kvadratnih nudi bogat asortiman s više od 50.000 artikala a ono što svakako zanima sve naše posjetioce su i popusti koje nismo ni ovog puta izostavili – kazala je Paunovska.

Foto: Anadolija Agencija

Prema njenim riječima, na izgradnji centra radilo je više od 50 domaćih kompanija i skoro 7.000 radnika.

Sreću zbog ponovnog otvaranja centra nije mogla prikriti radnica Ernesa Tipura, koja je dio Bingo porodice već sedam godina. Ona i njene kolege i kolegice ostali su na radnim mjestima i pored tragičnog događaja.

Tržni centar Bingo na sjevernom ulazu u Mostar prvobitno je otvoren 15. jula 2011. godine na površini oko 2.500 metara kvadratnih i zapošljavao je 100 radnika, koji su za vrijeme izgradnje potpuno uništenog objekta bili raspoređeni po drugim poslovnicama kompanije.

(Sponzorisani članak)