Jagodića protiv GOŠK-a zanima samo pobjeda

U Slobodi subotnji susret s GOŠK-om smatraju utakmicom preokreta.

Trener Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da ga zanima samo pobjeda, javlja Fena.

“Moramo prekinuti negativan niz na domaćem terenu gdje još nemamo pobjedu, a ni postignuti gol. GOŠK uvažavamo kao dobru ekipu, ali nemamo pravo na loš rezultat. Ovoga puta za tri boda, ako bude trebalo, bacat ćemo se na glavu i igrati razbijene glave “, slikovito je Jagodić objasnio cilj svoje ekipe u “derbiju začelja”.

Ohrabren je pobjedom na Memorijalnom turniru u Mramoru, pogotovo što je proradio Sulejman Krpić.

“Postigao je četiri gola i bio je igrač turnira. Ali, očekujem da tim stopama krenu i Anel Husić i Ismar Tandir”, naglasio je trener Tuzlaka.

Analizirao je igru Gabeljana i rekao da su na četiri utakmice do poluvremena igrali bez primljenog gola.

“Radnik se sat mučio dok im nije dao gol, protiv Širokog su ga primili u sudijskoj nadoknadi, a protiv Sarajeva na Koševu nisu, nego su pobijedili golom Ramića. Kolega Musa zna šta radi, jedan je od najiskusnijih trenera. GOŠK ima na bokovima dobre igrače Čolića i Mišića, iskusnog Bošnjaka, te u špicu Ramića, a u polušpicu Kobiljara. Moramo brzo dati gol i dosta ćemo rizikovati, ali cilj su tri boda”, naglasio je Jagodić.

Sloboda će nastupiti bez Harisa Mehmedagića koji ima tri žuta kartona. Neizvjestan je nastup Dine Zilkića zbog povrede na treningu. Ne može računati na Amera Beganovića i Edisa Smajića koji su s juniorskom reprezentacijom. Iz mlade su se vratili Darko Todorović i golman Azir Muminović za koga je rekao da će možda ponovo biti starter.

Uime igrača pobjedu je najavio Miloš Kalezić, strijelac prvog gola protiv Čelika.

“U nezavidnoj smo poziciji i sutra nemamo prava na grešku. Moramo dati sve od sebe, jer ovo nam je utakmica biti ili ne biti. Imamo niz negativnih rezultata na domaćem terenu. Unatoč svemu, mislim da spadamo među četiri ekipe po kvalitetu i moramo sutra prekinuti negativni niz. Ubijeđen sam da ćemo to ostvariti”, kazao je Kalezić.

Utakmica Sloboda – GOŠK igra se sutra od 19,30 sati.

(Reprezentacija.ba)