Safet Sušić u razgovoru za Blic komentarisao je posljednje utakmice reprezentacije BiH i šanse da Mešini izabranici izbore baraž za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

– Nažalost, poslije teško objašnjivog poraza protiv Kipra, sami smo sebi zakomplikovali šanse za doigravanje. Teoretski, priliku za plasman i dalje imamo, pošto smo na drugom mjestu tabele, ali ekipu čeka težak posao jer treba ostvariti pobjede protiv Belgije i Estonije. To se može dogoditi, jer je u fudbalu sve moguće, ali samo ako se pristup igri promijeni za 180 stepeni – smatra Sušić koji kaže da je prvo mjesto odavno bilo rezervisano za odličnu Belgiju.

Teško je dati realno objašnjenje za loš učinak reprezentativaca u momentu kad je trebalo da budu najbolji.

– Iskreno, ne znam kako da objasnim taj meč protiv Kipra. Ako vodite 2:0 protiv daleko slabije ekipe, to bi trebalo da bude završen posao. Kada dozvolite da primite tri gola u drugom poluvremenu, to nije samo poraz, već katastrofa. Najlakše je sada napasti selektora Baždarevića i na njegova leđa svaliti krivicu. Reprezentacija koja u svojim redovima ima Pjanića, Džeku, Lulića i druge vrhunske igrače ne smije dozvoliti da prokocka takav rezultat protiv daleko slabijieg protivnika. Igrači su isključivi krivci za poraz u tom meču, a pobjeda koju su imali u rukama osigurala bi drugo mjesto – zaključio je legendarni Pape.

(Reprezentacija.ba)