Mladi bh. reprezentativac i fudbaler italijanskog Milana oporavio se od povrede i nakon više od dva mjeseca pauze ponovo zaigrao za svoju momčad.

U subotu je na programu bio meč između mladih timova Cesene i Milana, a Modić se našao u startnoj postavi popularih Rossonera.

Naš mladi reprezentativac zamijenjen je u 53. minuti susreta koji je završen rezultatom 1:1.

Ova vijest obradovala je selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darku Nestorovića, jer bi upravo Modić trebao biti jedan od najvažnijih igrača u veznom redu mladih Zmajeva.

Utakmice protiv SAD-a i Turske pokazale su koliko je našoj mladoj reprezentaciji nedostajao Modić koji će vjerovatno u kvalifikacijama igrati na poziciji zadnjeg veznog.

Također, Andrej će nastupiti za juniorsku selekciju Bosne i Hercegovine koja će za mjesec dana igrati Elitnu rundu kvalifikacija za odlazak na Euro. U grupi sa našom selekcijom nalaze se Ukrajina, Crna Gora i Poljska, a turnir se igra u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, Modić će naredne sezone biti prekomandovan u prvi tim Milana i tako postati najmlađi reprezentativac BiH koji je ikada zaigrao u italijanskoj Seriji A.

(Reprezentacija.ba)