Jagodić u problemima

Osokoljeni remijem na neugodnom terenu u Krupi na Vrbasu, nogometaši tuzlanske Slobode obećavaju dobar rezultat i u Vitezu.

Trener Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da Slobodi već duže vrijeme odgovara teren u Vitezu, mada je loš i ne dopušta iskazivanje nogometnih vještina, nego u prvi plan nameće taktiku, javlja Fena.

“U Vitez ćemo povesti 19 igrača među kojima će biti i Amer Osmanagić, ali nije sigurno da će igrati. Stavio se na raspolaganje Aleksandar Lazevski, ali nažalost, ne možemo računati na kažnjenog Sulejmana Krpića, te na povrijeđene Anela Husića, Ismara Hairlahovića i Adnana Zukića”, kazao je Jagodić.

Podsjetio je da Sloboda, kao i Vitez, ima samo bod u tri kola. Vitežani su samo jednom zatresli protivničku mrežu, dok Tuzlaci nisu nijednom.

“Cijelu sedmicu radili smo na planu poboljšanja efikasnosti. Odbrana na čelu sa Aleksandrom Ignjatovićem dobro obavlja svoj posao. Bod s Krupom zaustavio je naše padanje, a sada je vrijeme da počnemo uspon. Uz svo uvažavanje ekipe Viteza, i bez imalo potcjenjivanja, smatram da je vrijeme da ostvarimo prvu pobjedu i sve ćemo učiniti da do nje dođemo”, najavio je Jagodić.

Stoper Ignjatović je također ispoljio optimizam, mada je na početku obraćanja novinarima rekao da “Sloboda trenutno nije u poziciji da bilo kome prijeti”.

“Ovo je možda dobra prilika da osvojimo tri boda koja bi nam mnogo značila u nastavku prvenstva, posebno što nam u narednom kolu dolazi aktuelni prvak države. Imamo dosta problema oko sastava, nekoliko igrača u napadu nam ne igra. Međutim, mislim da smo dovoljno pametni i iskusni da u ovom trenutku zbijemo redove i pokažemo da smo pravi”, kazao je Ignjatović.

Sloboda u okolicu Viteza odlazi danas i tamo će biti u karantinu. U 17 sati imat će trening nakon kojeg će biti poznat sastav “crveno-crnih”.

Utakmica Vitez – Sloboda igra se sutra od 17 sati.

(Reprezentacija.ba)