Košarkaši BiH igraju susret trećeg kola pretkvalifikacija za SP protiv Armenije

KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine veÄeras u Skenderiji doÄekuje Armeniju u susretu trećeg kola pretkvalifikacija za SP.

Poslije dva odigrana meÄa Armenija je na maksimalnom uÄinku od Äetiri boda, do kojih je doÅ¡la uvjerljivim domaćim pobjedama nad SlovaÄkom (75:61) i Å vedskom (82:69).

BiH je pak zabilježila pobjedu i poraz i ima bod manje.

Nakon Å¡to su pretrpjeli poraz na gostovanju kod Å vedske (73:81), izabranici DuÅ¡ka VujoÅ¡evića na domaćem parketu slavili su protiv SlovaÄke (84:71).

Selektor naÅ¡eg tima se nada da će sve zavrÅ¡iti dobro, iako, kako kaže, Armenija ima nekoliko veoma dobrih igraÄa koji studiraju u Americi.

“Armenija je neko ko poÄinje i ko je novi na toj koÅ¡arkaÅ¡koj mapi Evrope. MeÄ‘utim, imaju puno igraÄa koji studiraju u Americi. Imaju trojicu koji posjeduju ameriÄki pasoÅ¡, a tu je joÅ¡ nekoliko veoma dobrih igraÄa koji studiraju u Americi na ozbiljnim univerzitetima. Igraju sa velikom energijom, dobili su SlovaÄku i Å vedsku i to ubjedljivo. Stoga dolaze sa velikim samopouzdanjem. MeÄ‘utim, igrali su u pravom domaćinskom ambijentu, a nadam se da će ovdje moći da vide obrnutu sliku, da igraju u gostima pred punim tribinama”, kazao je VujoÅ¡ević, te dodao:

“Vrlo teÅ¡ka utakmica za nas, jer imaju, prije svega, zahvaljujući Amerikancima, kvalitetan sastav. Posjeduju znatno veći kvalitet nego ime. Njihovi rezultati su iznenaÄ‘enje samo za nekoga ko na prvi pogled sagleda njihov kvalitet. Spremni smo za taj meÄ, nadam se da će se neka tenzija koja se već osjeća pretvoriti u neÅ¡to Äime se dobijaju utakmice. Da neće biti pritisak koji otežava naÅ¡u igru. OÄekujem veliku podrÅ¡ku ovom mladom timu i nadam se da će na kraju sve biti dobro”.

Utakmica poÄinje u 20 sati.

Podržimo ovu sjajnu generaciju na putu ka kvalifikacijama.

(Reprezentacija.ba)