Bivši kapiten Sarajeva se emotivnim pismom oprostio od bordo kluba

Po završetku prošle sezone, bh. reprezentativcu Harisu Duljeviću (23) istekao je ugovor s FK Sarajevo, koji je napustio kao slobodan igrač.

On će karijeru najvjerovatnije nastaviti u njemačkom drugoligašu Dynamo Dresdenu, a da je pronašao novi klub na neki način je potvrdio oproštajnim pismom svom bivšem timu, koje je objavio na privatnom Facebook profilu.

“I baš tog dana moj dječački san se ostvario. Dan kada sam postao igrač fudbalskog kluba Sarajevo i kada sam dobio priliku da se dokažem. Koliko god da sam svjestan dara kojim me dragi Bog počastio vjerujem da bi sve to bilo teško dostižno da nije bilo vrijednih saigrača, te iskrenih i dobronamjernih ljudi koji su stajali uz nas, davali nam savjete i učili nas onome sto je najbolje. Iskreno hvala za podršku vjernim navijačima koji zapravo i daju čar i smisao ovom sportu. Bilo je lijepih i manje lijepih dana, znalo se i meni desiti da imam loš dan na terenu, ali upravo podrška vas koji ste svaki trenutak uz iskrene emocije proživljavali sa nama na terenu, vi koji ste bili naš 12. i najbitniji igrač, bila vrijedna svog truda i zalaganja.  Velika čast mi je sto sam bio član bordo porodice, koja je znala prepoznati sav moj trud, želju i zalaganje, pa me je nagradila za mene najvećim trofejom – kapitenskom trakom. Pored časti zbog nošenja kapitenske trake, ona me obavezala i na veliku odgovornost, kako na terenu, tako i van njega”.

“U ovom trenutku bih zanemario one manje lijepe stvari koje su se dešavale u zadnjih par mjeseci jer zaista želim da Sarajevo u mom srcu ostavi samo lijepe uspomene. Gdje god da odem, za koji god klub da nastupam, Sarajevo će uvijek i zauvijek biti tu, moj ostvareni san i moja pružena prilika za bolju budućnost. Napisat ću da sam i danas veoma sretan, stepenicu po stepenicu koračam i nastavljam uz Božiju pomoć, nadam se prema samom vrhu. Kakve planove za mene dragi Bog ima ne znam, ali znam da ću dati sve od sebe da nižem nove uspjehe. Uspjet ću, jer su i oni tu – moja porodica. Moja porodica koja mi je sve ove godine bila najveća podrška, sve trenutke proživljavala zajedno sa mnom i vjerovala u mene. Sve prolazi, ali Sarajevo ostaje. Želim im puno uspjeha, da ove godine osvoje duplu krunu, da sa svakom novom utakmicom ostvaruju pobjede i da time učine svoje navijače sretnim i ponosnim”, napisao je Duljević.

(Reprezentacija.ba)