Janjoš i Velkovski najavili utakmicu protiv Zrinjskog

U svečanom salonu “Svetozar Vujović”, u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas je održana press konferencija uoči početka nove premijerligaške sezone.

Sarajevo u prvom kolu dočekuje ekipu Zrinjskog, a utakmicu su najavili Šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i prvotimac Krste Velkoski.

“Prva utakmica sa šampionom države i očekujem zahtjevnu utakmicu. Sarajevo i Zrinjski imaju svoje račune, ali mi smo domaćini i tražimo pobjedu. Okrećemo se prvenstvu i učinit ćemo sve da dođemo do tri boda, a Zrinjski je veoma dobra ekipa i jako opasna. Protiv Maribora je Zrinjski bio bliži pobjedi, ali ja se nadam da ćemo sretno krenuti u novu sezonu”, kazao je Janjoš, dodavši:

“Ahmetović ponovo neće biti u kombinaciji, ali mi radimo sa mladom ekipom, te smo uz Krupu najmlađa ekipa u ligi. Raduje me to, ali i obavezuje. Sarajevo će učiniti sve da dođe do trofeja ove godine”, dodao je šef struke FK Sarajevo.

Bordo tim je pojačao Makedonac Krste Velkoski.

“To je igrač koji može igrati na svim mjestima u napadu i on će biti u kombinaciji za centralnu poziciju sutra, iako može da igra kvalitetno i lijevo i desno. Mi dovodimo samo ciljana pojačanja, a prelazni rok za naš još nije završen. FK Sarajevo nema više para za “bacanje”, te sve trebamo dobro izvagati i nećemo samo gomilati broj igrača”, dodao je Janjoš.

Velkoski priželjkuje pobjedu Sarajeva na otvaranju sezone.

“Osjećaj je odličan, drago mi je što sam se vratio u svoj dom i ovdje se osjećam najbolje. Što se tiče Zrinjskog, Zrinjski je odlična ekipa, šampiona države i imaju odlične pojedince. Mi utakmicu dočekujemo spremni i dat ćemo sve od sebe za povoljan rezultat”, kazao je Velkoski, dodavši:

“Sarajevo uvijek teži ka šampionskoj titulu, te Kupu i prvenstvo će sigurno biti neizvjesno. Vidjet ćemo šta će biti”.

Sarajevo dočekuje Zrinjski u nedjelju, 23. jula sa početkom u 19 sati.

(Reprezentacija.ba)