Trener Sarajeva nije krio razočaranje nakon eliminacije

Fudbaleri Zarije Balti plasirali su se u drugo pretkolo Evropske lige nakon što su večeras eliminirali Sarajevo boljim izvođenjem penala.

U regularnom dijelu susreta Sarajevo je bilo bolje s 2:1 pa se zbog istog ishoda u Moldaviji pristupilo produžecima. Nakon dodatnih 30. minuta igralo se bez golova pa su penali odlučivali putnika u narednu rundu takmičenja.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš nije krio razočarenje nakon eliminacije, istakavši da je njegova ekipa tokom cijelog meča bila dominantnija, javlja Fena.

“U fudbalu ne pobjeđuju uvijek bolji. Zaslužili smo pobjedu, vidjeli ste koliko smo šansi napravili, imamo promašen penal, nekoliko zicera. Zarija ide dalje, mi smo ispali, učinili smo sve ali nismo uspjeli. Objektivo slabija ekipa ide dalje”, kazao je Janjoš.

Istaknuo je da se pet igrača prijavilo za izvođenje penala ali i da njegovom timu sreća nije bila naklonjena.

“Žao mi je što smo ispali, ali šta se može, moramo dalje nastaviti, dovesti pojačanja, okrenuti se prvenstvu. Jednostavno smo dominirali tokom 90 mnuta pa i u sudijskoj nadoknadi ali ne možemo sada kukati”, zaključio šef struke Sarajeva.

(Reprezentacija.ba)