Trener Sarajeva nakon poraza u prvoj finalnoj utakmici Kupa BiH

Nogometaši Širokog Brijega pobjedom na Koševu nad ekipom Sarajeva sa 1:0 u prvoj finalnoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine ostvarili su veliku prednost i došli na korak do osvajanja titule.

Trener Širokog Brijega Goran Sablić nakon utakmice izjavio je da je to bila “jako tvrda utakmica izjednačenih ekipa”, javlja Fena.

“Mi smo dobro otvorili utakmicu. Znali smo da će biti jak pritisak Sarajeva u prvih 15-20 minuta. Igrali smo pametno, nismo ništa riskirali u sredini, na kraju je bilo idealno, zabili smo gol pred kraj prvog poluvremena. U drugom dijelu nastavio se pritisak Sarajeva, što je bilo za očekivati, međutim, herojski smo to izdržali. Na kraju smo došli do minimalne, ali zaslužene pobjeda”, kazao je Sablić.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš izjavio je da je Široki Brijeg bio za nijasu bio bolja ekipa.

“Široki je ovako igrao i protiv Željezničara i Zrinjskog, mi smo ih dobro skautirali, ali danas nije išlo. Imali smo povrijeđenog Duljevića, kojeg smo na kraju morali zamijeniti. Široki se sjajno postavio, primili smo gol u “nevrijeme”, u zadnjem minuti prvog poluvremena. Poslije toga smo pokušali da se vratimo. Izvršili smo pritisak, napravili smo tri izmjene, ali jednostavno danas nije išlo. Ovo je prvo poluvrijeme. Široki je pobijedio zasluženo, ali nije sve gotovo”, rekao je Janjoš.

Revanš susret igrat će se 17. maja na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu.

(Reprezentacija.ba)