Napoli navodno poslao zvaničnu ponudu za Krunića

Odlične partije bh. reprezentativca Radeta Krunića (23) u dresu Empolija ove sezone nisu ostale neprimjećene, pa je za njega zainteresovano nekoliko vodećih klubova u Italiji, a najviše je “zagrizao” Napoli, koji je prema navodima talijanske štampe navodno poslao zvaničnu ponudu, piše srbijanski Blic.

Veznjak koji je ponikao u Sutjesci iz Foče, a zatim preko Donjeg Srema i Borca iz Čačka stigao u Empoli, za koji je ove sezone odigrao 28 mečeva i postigao jedan pogodak, ističe da je i sam o interesovanju Napolija pročitao u novinama.

“O svemu sam saznao iz novina, a moram da kažem da ne znam previše toga, nešto više saznat ću ovih dana. Ako je sve to istina interesovanje Napolija mi godi, jer je to jedan od najboljih klubova u Italiji, koji ima dugu i slavnu tradiciju. Igraju konstantno u Evropi, a sama činjenica da je veliki Diego Maradona nosio dres tog kluba je dovoljna da budem počastvovan što me povezuju s njima. Ove sezone protiv njih sam odigrao dobar meč u kojem smo bili veoma blizu osvajanja boda, a izborio sam penal. Iz Empolija su u Napoli u posljednje dvije sezone prešli Lorenzo Tonelli i Piotr Zielinski. Ako je istina da i mene hoće zaista bih bio sretan. Sada trenutno nemam puno vremena da razmišljam o tome, jer mi je u mislima samo da odigram što bolje za Empoli i da izborimo opstanak”, rekao je Krunić za Blic.

Njegova ekipa pet kola prije kraja sezone ima pet bodova više od Crotonea koji je prvi u zoni ispadanja.

“U posljednja tri kola smo osvojili sedam bodova, a sa dva posljednja gostovanja protiv Fiorentine i Milana smo se vraćali kao pobjednici. Te dvije pobjede dale su dodatno samopouzdanje kompletnoj ekipi i u narednom susretu koji igramo u nedjelju protiv Sassuola sve što želimo su nova tri boda. Primakli smo se Genovi i uz povoljan raspored koji imamo do kraja, ubjeđen sam da ćemo izboriti opstanak. U posljednja četiri kola dočekujemo Bolognu i Atalantu, a gostujemo Cagliariju i Palermu. Kada se završi sezona prvo slijedi odmor, a tek onda ću razmišljati šta dalje uz konsultacije sa ljudima iz Empolija, jer me ugovor veže za njih do ljeta 2018. godine. Želja mi je da jednog dana zaigram u nekom od najvećih italijanskih klubova ili iz neke druge od pet najkvalitetnijih liga, a za to ima vremena s obzirom da su mi 23 godine”, zaključio je Krunić.

(Reprezentacija.ba)