Trener Željezničara najavljuje ofanzivnu igru

Fudbaleri Željezničara sutra igraju revanš susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega na stadionu “Grbavica”, javlje Fena.

U prvom meču Širokobriježani su na “Pecari” bili bolji s 1:0 a uzvratna utakmica, koja se trebala odigrati prošle sedmice, odgođena je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u glavnom gradu BiH.

Nakon stabilizacije vremena, stadion ‘Grbavica’ je spreman za izuzetno bitnu utakmicu, kako za domaćine tako i za goste, koja im je najvjerovatnije najvažnija u ovoj sezoni.

Trener Željezničara Slavko Petrović na početku pres-konferencije čestitao je svojim igračima i stučnom štabu zbog osiguranog cilja a to je izlazak u Evropu.

“Za sutrašnju utakmicu nisam odlučio prvu postavu. Ali moram reći to da s ponosom možemo očekivati te utakmice u Evropi poslije 13 godina na našem stadionu”, rekao je Petrović.

Protiv Širokog Brijega očekuje tešku utakmicu, a ističe da je rezultat iz prvog meča “nezgodan”.

“Moramo s puno rizika ući u susret i dati dva gola za direktan prolazak. Nadam se da će igrači dati sve od sebe, jer to je prvi uslov da uspijemo. Oni su zadnju prvenstvenu utakmicu odmarali cijelu ekipu, a mi ćemo imati 18 igrača i jednu od najmlađih ekipa koja je izašla pod mojom rukom na neki meč”, jasan je trener Željezničara.

Na kraju je istaknuo da se nada finalu koji bi za nastavak sezone bio veliki motivacioni podstrek svima.

Golman sarajevskog tima Vedran Kjosevski dodao je da je cilj ekipe finale, ali smatra da je protivnik težak.

“Pokazali su u prvoj utakmici da su jaka ekipa, ali oni nama dolaze i nadam se da će sve biti u najboljem redu”, kratko je kazao Kjosevski.

Utakmica između Željezničara i Širokog Brijega se igra od 18.00 sati.

(Reprezentacija.ba)