Monchi novi sportski direktor Rome

Italijanska Roma našeg Edina Džeke potvrdila je na zvaničnoj stranici da je Ramon Rodriguez Verdejo poznatiji kao Monchi novi sportki direktor tima iz glavnog grada Italije.

Po mnogima najbolji sportski direktor na svijetu je nedavno napustio ekipu španske Seville nakon 17 godina i u Romi će provesti naredne četiri godine.

Monchi je tokom 17 godina u Sevilli napravio nekoliko fantastičnih transfera i u Sevillu za relativno male novce doveo igrače poput Danija Alvesa, Carlosa Bacce, Aleixa Vidala, Ivana Rakitića, Garyja Medela, Grzegorza Krychowiakam a tim iz Andaluzije je nakon prodaje spomenutih i drugih igrača zaradio čak 200 miliona eura.

“Želim da se zahvalim predsjedniku Paloti i svima u klubu, koji su mi pružili ovu piliku. Ovo je uzbudljiv projekat i radujem se što ću biti u službi navijača, ljudi koji rade u klubu te igrača velikog kluba u narednom periodu”, kazao je Monchi nakon potpisa ugovora.

Roma bi tako u budućnosti mogla biti još ozbiljniji konkurent za osvajanje italijanske Serije A, ali i visok plasman u Ligi šampiona.

(Reprezentacija.ba)